Praktische informatie en tips over reizen met hond, kat of ander type huisdier.
Op deze pagina vind u informatie en tips om goed voorbereid op reis te gaan met uw hond of kat.

Wel of niet mee op reis?

Ondanks dat wij vinden dat ook honden recht hebben op een uitje, is het toch verstandig zich af te vragen of de hond past bij het soort reis dat u in het vooruitzicht heeft. Niet iedere hond is geschikt om mee te nemen op reis en niet iedere soort reis is geschikt om een hond mee te nemen. Vraagt u zich het volgende af:

  • Kan mijn hond alleen gelaten worden in het huis of de hotelkamer zonder al te veel te blaffen of te piepen? Het is niet te vermijden dat uw hond af en toe alleen gelaten moet worden ofwel in de auto, ofwel op de hotelkamer. Zeker in het buitenland zijn honden vaak niet welkom in restaurants. Dat betekent dat het onvermijdelijk is dat u uw hond af en toe alleen moet laten. Ook voor uw eigen bewegingsvrijheid is het belangrijk dat het gezellig is dat uw hond mee is en niet een 'blok aan uw been' is.
  • Kan de hond overdag mee met de activiteiten die ik wil gaan doen? Als u een strand vakantie plant, dan moet u goed nagaan of de stranden in de buurt van het hotel ook honden toelaten. Als u graag culturele activiteiten onderneemt, dan is het wel verstandig dit goed te plannen en bijvoorbeeld de activiteiten over de hele vakantie te verspreiden. Activiteiten als boottochten, golfen, duiken etc. zijn moeilijk te ondernemen met een hond, omdat ze in het overgrote deel van de gevallen niet worden geaccepteerd. Maar ook dat betekent niet dat u uw hond even alleen achter kan laten, als het maar niet de hele dag is. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u uw beste vriend het grootste plezier doet met een lange wandeling in de omgeving!

Met andere woorden, als u met de volledig familie op stap wilt, dan moet u de reis en activiteiten een klein beetje aanpassen. Uw hond zal u dankbaar zijn dat hij mee mag!